Biografie

Concept, choreograaf, danseres Dafne Maes

(Antwerpen, °1984) deed na haar bachelor dans en lerarenopleiding aan het Koninklijk Conservatorium Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen ervaring als danseres bij de gerenommeerde choreograaf Ann Van den Broek (WArd/waRD) om later in het jeugdcircuit te belanden via producties van Thomas Steyaert/Ultima Vez, Filip Van Huffel/Retina Dance Company, Johan De Smet en Randi De Vlieghe/Kopergietery, Randi De Vlieghe/fABULEUS & Moldavië, Alexandra Meijer/keskiespace en Goele van Dijck/Nat Gras. Ze studeerde ook culturele agogische wetenschappen aan de Vrije Universiteit Brussel.

Als danseducatief medewerker/docent is ze gekend als dé expert in Vlaanderen. Ze ontwikkelt educatieve tools en projecten voor de hedendaagse dansgezelschappen Ultima Vez/Wim Vandekeybus en Rosas/Anne Teresa De Keersmaeker, Mooss en hetpaleis. Als choreograaf werkte ze gedurende enkele jaren samen met Compagnie Arlekino (Dansstudio Arlekino) waar ze met haar choreografie ‘discours/parcours’ in 2011-2012 ambassadeur voor hedendaagse amateurdans in Vlaanderen werd. Als choreografisch assistente werkte ze voor verschillende internationale choreografen zoals Arco Renz, Meg Stuart en Tuur Marinus/Busy Rocks. Als docent/lector is ze aan de slag in bachelor drama van Koninklijk Conservatorium Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen en lerarenopleiding kleuter en lager onderwijs van Karel De Grote-Hogeschool. Ze is als gastlector verbonden aan De!Kunsthumaniora Antwerpen en Academie voor muziek, woord en dans MA’GO. Ze verrichtte Projectmatig Wetenschappelijk Onderzoek naar dans(educatie) aan het Koninklijk Conservatorium Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen (2010-2013). Haar onderzoek focuste op competentieprofielen en kwalitatieve methodieken voor danseducatie. In het kader van haar onderzoek ontwikkelde ze de danseducatieve website www.dansendansen.be. Ze is samen met Laura Van Bouchout auteur van ‘Nelsons dansboek’, een boek voor volwassenen én kinderen. Dafne beschikt over een zeer breed netwerk en is op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in het dans(educatieve) werkveld. Ze wordt vaak gevraagd voor lezingen en projecten door diverse culturele instellingen en het onderwijs.

Concept, choreograaf, danseres Danaé Bosman

(Antwerpen, °1991) deed na haar opleiding aan het Koninklijk Conservatorium Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen ervaring als danseres in verschillende projecten van o.a. Randi De Vlieghe/HETPALEIS, Andros Zins-Browne, Theater Tol, Sylvie Huysman, Tuning People, Filip Van Huffel, FroeFroe en Tg. Elektra. Danaé zal voor seizoen 2018-2019 samenwerken met Theater De Spiegel/Karolien Verlinden/DE Studio voor de nieuwe voorstelling BOKS (1,5+). Als choreograaf werkte ze samen met Compagnie Arlekino (Dansstudio Arlekino) waar ze met haar choreografie ‘Always feel like’ in 2015-2016 op tour ging binnen ‘Dansproject’. In dit kader choreografeerde ze een dansvoorstelling samen met Helder Seabra/Eastman en Ultima Vez.

In 2014 maakte Danaé samen met Aurore Allo de performance ‘SEE-What’ in samenwerking met het Zuiderpershuis. ‘SEE-What’ tourde langs verschillende plekken (oa Museum M/Leuven,Zuiderpershuis in Antwerpen). Als docent ontving ze haar diploma via de specifieke lerarenopleiding dans aan het Koninklijk Conservatorium Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen. Ze ontwikkelt sinds acht jaar de richting jongensdans binnen Dansstudio Arlekino/MA’GO en doceert initiatie, improvisatie, choreografie en hedendaagse dans.