Biografie

Dafne Maes (concept, choreograaf, danser)


Dafne Maes (Antwerpen, °1984) deed na haar bachelor dans en lerarenopleiding aan het Koninklijk Conservatorium Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen ervaring als danseres bij de gerenommeerde choreograaf Ann Van den Broek (WArd/waRD) om later in het jeugdcircuit te belanden via producties van Thomas Steyaert/Ultima Vez, Filip Van Huffel/Retina Dance Company, Johan De Smet en Randi De Vlieghe/Kopergietery, Randi De Vlieghe/fABULEUS & Moldavië, Alexandra Meijer/keskiespace en Goele van Dijck/Nat Gras. Ze studeerde ook culturele agogische wetenschappen aan de Vrije Universiteit Brussel.

Als danseducatief medewerker/docent is ze gekend als dé expert in Vlaanderen. Ze ontwikkelt educatieve tools en projecten voor de hedendaagse dansgezelschappen Ultima Vez/Wim Vandekeybus en Rosas/Anne Teresa De Keersmaeker, Mooss en hetpaleis. Als choreograaf werkte ze gedurende enkele jaren samen met Compagnie Arlekino (Dansstudio Arlekino) waar ze met haar choreografie ‘discours/parcours’ in 2011-2012 ambassadeur voor hedendaagse amateurdans in Vlaanderen werd. Als choreografisch assistente werkte ze voor verschillende internationale choreografen zoals Arco Renz, Meg Stuart en Tuur Marinus/Busy Rocks. Als docent/lector is ze aan de slag in bachelor drama van Koninklijk Conservatorium Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen en lerarenopleiding kleuter en lager onderwijs van Karel De Grote-Hogeschool. Ze is als gastlector verbonden aan De!Kunsthumaniora Antwerpen en Academie voor muziek, woord en dans MA’GO. Ze verrichtte Projectmatig Wetenschappelijk Onderzoek naar dans(educatie) aan het Koninklijk Conservatorium Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen (2010-2013). Haar onderzoek focuste op competentieprofielen en kwalitatieve methodieken voor danseducatie. In het kader van haar onderzoek ontwikkelde ze de danseducatieve website www.dansendansen.be. Ze is samen met Laura Van Bouchout auteur van ‘Nelsons dansboek’, een boek voor volwassenen én kinderen. Dafne beschikt over een zeer breed netwerk en is op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in het dans(educatieve) werkveld. Ze wordt vaak gevraagd voor lezingen en projecten door diverse culturele instellingen en het onderwijs.

Danaé Bosman (concept, choreograaf, danseres) 


Danaé Bosman (Antwerpen, °1991) deed na haar opleiding aan het Koninklijk Conservatorium Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen ervaring als danseres in verschillende projecten van o.a. Randi De Vlieghe/hetpaleis, fABULEUS, Andros Zins-Browne, Theater De Spiegel, Theater Tol, Sylvie Huysman, Tuning People, Filip Van Huffel/Retina Dance Company, Compagnie Gorilla en Tg. Elektra. Danaé werkt vanaf september 2020 als danser en choreograaf samen met Theater FroeFroe aan de nieuwe voorstelling ODYSSEE (10+). Naast LAP werkte ze als choreograaf samen met Compagnie Arlekino (Dansstudio Arlekino) waar ze met haar choreografie ‘Always feel like’ in 2015-2016 op tour ging doorheen Vlaanderen binnen ‘Dansproject’. In dit kader choreografeerde ze een dansvoorstelling samen met Helder Seabra/Eastman.

In 2014 maakte Danaé samen met de franstalige danseres Aurore Allo de performance ‘SEE-What’ in samenwerking met het Zuiderpershuis. ‘SEE-What’ tourde langs verschillende plekken (oa Museum M/Leuven, OPEK Kunstencentrum Leuven, Zuiderpershuis te Antwerpen). Als docent ontving ze haar diploma via de specifieke lerarenopleiding dans aan het Koninklijk Conservatorium Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen. Ze is gastdocent bij de Woordkunst drama opleidingen in het Heilig graf te Turnhout en het Stedelijk Lyceum Cadix te Antwerpen. Daarnaast ontwikkelt ze sinds negen jaar de richting jongensdans binnen Dansstudio Arlekino/MA’GO en doceert initiatie, improvisatie, choreografie en hedendaagse dans.

Britt Lemmens (productiemedewerker)


(Genk, °1997) studeerde af als docent Nederlands- Project Kunstvakken aan de UCLL en liep in 2018-2019 stage bij  LAP. Momenteel studeert ze nog aan de Toneelacademie van Maastricht aan de deeltijdse opleiding Regie-Docent. Naast haar studies werkt ze als productie- en educatiemedewerker bij LAP, fABULEUS en Festival Tweetakt in Utrecht. Als jongere speelde en danste zelf (oa. aan het Conservatorium van Hasselt en bij fABULEUS in SNAP XL van Talitha De Decker en HashtagDorian van Pieter Gyssels. Naast de theaterwereld is Britt ook soms werkzaam als productieleiding in de filmwereld. Zo stond ze deze zomer op de set van de kortfilm ‘The Tears of Thins’ van Kate Voet en zal ze binnenkort de dansfilm van Danspunt,Passerelle en fABULEUS, geregisseerd door Stanislav Dobak, in goede banen leiden. Verder gaat ze aan de slag als freelancer voor verscheidene productie- en educatieopdrachten in de podiumkunsten. Dat alles vult ze aan met een zelfstudie voor een Master in de theater- en filmwetenschappen aan de UA.