Level Q (8+)

Foto: Liese Vaesen

 

Level Q 

Een fysiek spel waar iedereen wordt uitgedaagd.

Vallen en opstaan tot je de eindmeet bereikt.
Of net niet?
Geraken we tot Level Q?

Level Q is een theatrale dansvoorstelling waar 4 spelers tot het uiterste gaan. Spelen ze samen, elk voor zich of zit er een saboteur in het spel? Ze tasten elkaars grenzen af en dat van het publiek.

Trailer van Level Q

Level Q is geïnspireerd op het kijkplezier dat mensen beleven bij verschillende spelen, spelprogramma’s en sportwedstrijden. Is een spel of wedstrijd spannend omdat je niet weet wie er zal winnen? Dat alles elk moment kan keren? Wordt een spel pas interessant als je de spelregels kent? De voorstelling wil het competitieve aspect ‘winnen en verliezen’ uitdiepen en in vraag stellen.

Door de samensmelting van dans, theater en circus is Level Q een verrassend fysieke voorstelling voor iedereen vanaf 8 jaar.

Concertnews.be schreef een **** recensie over Level Q.

‘Wat de producties van LAP vzw zo heerlijk maakt om naar te kijken is de grote mate van naturel, de combinatie van (theater)spel, circustechnieken en dans die aanstekelijk werkt… Wij hebben honger naar meer werk van LAP vzw.’ (Bert Hertogs)

Level Q kreeg een *** recensie in De Standaard (dec 2018).

“Het jonge grut herkent de hyperkinetische en dolkomische bewegingstaal onmiddellijk – in die zin is Level Q een ideale introductie tot abstracte dans … Met de fluo-esthetiek, knotsgekke humor en complexe dansmoves ligt de funfactor hier sowieso erg hoog.” (Filip Tielens)

Op Theaterkrant.nl verscheen ook een recensie over Level Q.

De voorstelling kent lekker veel vaart, verbeeldt doldwaze situaties en speelt vrolijk de clichés uit die dergelijke game-typetjes hanteren. Voor de ouderen is Level Q een frisse introductie in de game fantasy, voor de jongeren een speelse ontdekkingstocht in dans. Als gamen net zo leuk is als deze dansvoorstelling, dan zit het wel snor.’ (Tuur Devens)

Hoe kwam Level Q tot stand? Hoe werkt LAP vzw met zijn publiek? En wat is het Level Q spel? Ontdek het in dit interview in het cactusmagazine.

Reacties van het publiek

“Genoten van deze verrassende voorstelling! Wat een energie! Wow!” Cindy De Wolf

“Wat een leuke hedendaagse dansvoorstelling! Mijn dochter van 7 jaar zat de hele voorstelling op het puntje van haar stoel en ik zag haar genieten! We gingen met een super happy-gevoel naar huis!” Anneke Van Poppel

“Bewegingstheater voor 7-77 jaar. Echt een topvoorstelling. Bewegen en lachen mag (moet).” Koen Maes 

“Te gek! Niet te veel attributen, maar toch zo sprekend en hilarisch.” Desiree Schepers

“Ik vind jullie voorstelling werkelijk fantastisch, een genot om naar te kijken, en dat een heel uur lang. Ik was heel de tijd geboeid, en volgens mij de kinderen ook. Waw! Nog veel succes ermee en echt proficiat , het zit zo goed in elkaar.” Marina Waterschoot

“Het was GE-WEL-DIG”’ Mathilde Van De Wiele

Concept: Dafne Maes & Danaé Bosman

Dans en spel: Dafne Maes, Danaé Bosman, Piet Van Dycke, Steven Beersmans/Bart van der Heijden

Muziek: Linde Carrijn

Kostuumontwerp: Maartje van Bourgognie

Assistent kostuum: Riet De Coninck

Eindregie: Randi De Vlieghe

Lichtontwerp: Caroline Mathieu

Techniek: Hans Rigouts

Stagiaires educatie: Steffi Mennen en Britt Lemmens (seizoen 18-19), Lisa Daems en Elien Ooghe (seizoen 19-20)

Een productie van LAP vzw. Coproductie CC Deurne, DE Studio, 30CC Leuven, CC Het Gasthuis/Aarschot en CCHasselt. Subsidies van de Vlaamse Overheid en Stad Antwerpen. Met dank aan hetpaleis en CCBerchem.