LAP werd in 2016 opgericht door Dafne Maes en Danaé Bosman en wil zijn passie voor hedendaagse dans en educatie doorgeven aan diverse doelgroepen (kinderen, jongeren en families).
LAP laat het publiek kennismaken met non verbale lichaamstaal aan de hand van artistieke voorstellingen en projecten waar podiumkunsten en educatie dicht bij elkaar liggen. Door participatie artistiek in vraag te stellen maakt LAP voorstellingen die afwijken van ‘het gewone’ waardoor het gezelschap, de cultuurwerkers en de toeschouwers worden uitgedaagd.
LAP maakt voornamelijk woordenloze en zeer fysieke (dans)voorstellingen. Voor de bewegingsmateriaal combineert LAP zeer herkenbare, natuurlijke bewegingen met een zeer abstracte bewegingstaal. Hierin laten we telkens het belang van het fysieke en speelse zegevieren met een vleugje humor.
LAP maakte tot nu toe 4 voorstellingen: Choco of kaas? (2016), Level Q (2018), Time Play (2020) en Willen Meten Wat Wij Weten (2021).
Qua educatie wil LAP de doelgroep (kinderen, jongeren én families) op een veilige manier meenemen op ontdekkingstocht naar wat beweging allemaal kan zijn. Zo organiseert LAP workshops voor kinderen en families, voor scholen en in vrije tijd alsook organiseren ze familie LAPdagen waar jong en oud ondergedompeld worden in een gehele ervaring van kijken, spelen en bewegen. Op een LAPdag kunnen families en kinderen genieten van voorstellingen en workshops en samen de magische wereld van dans verder ontdekken.
Vanaf 2024 bestaat het LAP team uit volgende medewerkers:
- Dafne Maes (artistieke en zakelijke leiding)
- Lara Deruyter (productie en communicatie)
- Heleen Haest (adminsitratieve ondersteuning)
LAP staat in voor zowel de artistieke en zakelijke leiding als verkoop van elke voorstelling nl. van onderzoek, creatie, presentatie tot communicatie, productie, boekhouding en financiële opvolging.
‘LAP staat garant voor voorstellingen die speels en uitdagend inhaken op de eigenheid van een jong publiek’ (Villanella vzw, Kunstencentrum De Studio).